Växtpyssel

 
HoyafonsterNu har växterna fått sig en ordentlig vårgenomgång. Sticklingar har planterats, större plantor planterats om och fått ny jord och lite ommöblering har skett i fönstrena.

Konstaterar återigen att jag har alldeles för få och små fönster. Jag tror att det är dags att skaffa lite mer belysning så att en del växter kan få flytta in i rummet. Jag har massor med små sticklingar och när dessa blir större finns inte en chans att allakommer få plats i fönstrena.

Hur kommer det sig förresten att man alltid har för lite krukor av rätt storlek? Det spelar ingen roll hur många krukor jag införskaffar, när jag ska plantera om saknas alltid just den storleken jag behöver. Behöver jag en liten kruka har jag garanterat ett helt gäng stora lediga. Och tvärtom. Det kanske är dags att ge sej ut på en loppisrunda snart och jaga lite krukor.

En annan sak som retar mej lite när jag är i omplanteringstagen är att innerkrukor och ytterkrukor verkar vara så dåligt anpassade efter varandra. Många ytterkrukor sluttar utåt, det vill säga dom är mycket mindre i botten än upptill. Innerkrukorna däremot är ofta raka i kanten, med reslutatet att man måste sätta dom i en innerkruka som egentligen är alldeles för stor, för att dom ska komma ända ner i botten. Varför? Det är sådana viktiga frågor jag funderar över när jag planterar. :P

Kommentarer
Postat av: skånetösen

hehe ja har samma dilemma här, spelar ingen roll hur många krukor man skaffar de är alltid för få i rätt modell!

2008-05-23 @ 22:09:16
Postat av: Linda

Vad fint du har fått det! :D hoyorna ser riktigt bra ut!

2008-05-24 @ 22:49:25
URL: http://lindaspysselblogg.blogspot.com
Postat av: Lyckoblomman

Precis den frågan har jag också alltid undrat över. Varför gör man inte inne- och ytterkrukor i samma modell??? Det borde helt enkel följa med en innekruka till varje ytterkruka man köper så hade man sluppit problemet. Måste skriva att jag gillar din härliga gröna tygväska också.

2008-05-25 @ 15:09:50
URL: http://lyckoblomman.blogg.se
Postat av: Camilla

Hahaha. Det brukar jag också fundera över när jag planerar om mina blommor. Det är verkligen konstigt att inner- och ytterkrukor ofta passar så dåligt ihop!

2008-05-28 @ 20:18:46
URL: http://hoscamilla.blogg.se
Postat av: Pysselprinsessan

Jaaa, vist är det konstigt!! Men... däremot är innerkrukorna som man får "på köpet" när man köper en växt mycket bättre form än de innerkrukorna man kper löst! Det är konstigt! Det borde finnas regler på detta! :D

Kram

2008-06-08 @ 22:14:55
URL: http://pysslamera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0