pentaphlebian blommar!


Efter att ha tappat knopparna hur många gånger som helst, blommar äääntligen min Hoya pentaphlebia.  Jag vet inte om det beror på vårljuset eller på att jag ökat på vattningen denna gång, men nu höll de i alla fall hela vägen. Små, söta gulaktiga blommor, som luktar ganska mycket på kvällen. Jag läste någonstans att den ska lukta citron, men det kan jag nog inte hålla med om. Den luktar lite sött och kvalmigt, som många andra hoyor. Den luktar inte direkt illa, men inte gott heller. Det räcker nog med en blommande stängel i taget. Blommorna verkar inte sitta kvar så länge tyvärr,  det tog bara några dagar innan den första blomman började  sluta sig igen.
Här kommer naturligtvis en bild på skönheten:

image76

Orange och rosa

Ett par nya smycken:
Armband i rosa, orande och gult. Kedja med snäckskalspärlor, och berlocker av sötvattenpärlor, glaspärlor, swarowski.

orangerosa

Halsband i organza med egentillverkat fimohänge.

image78

Loppis

I lördags var loppis i badmintonhallen. Det var inte lika många försäljare som sist jag var där, men jag gjorde några fynd i alla fall. En hög med pärlhalsband som ska slaktas och bli nya smycken, för 5 kronor styck. Billiga pärlor kan man bara inte få för mycket av!
Sen tog vi vägen förbi Röda korsets Kupan också, och där hittade jag två amplar. Det är ju snart hoya-utställning på blomsterlandet, så jag måste ju se till att skapa så mycket plats det går i fönstrena.

amplar
halsband

Beadswap mars

Jag är med i en "beadswap" på pärlplatsen.se . Det innebär att man en gång i månaden skickar ett pärlpaket till en person, och får ett av någon annan. Ett kul sätt att få lite nya, och kanske annorlunda pärlor som man inte själv skulle köpt. Det blir ju lätt att man fastnar i samma spår, använder samma färger osv. Denna månaden kom detta paket till mig, massor av jättefina pärlor:

beadswap

I paketet denna månaden fanns också en "utmanarpåse". Dvs, en påse mef kanske lite svåra eller annorlunda pärlor, eller bara något som avsändaren utmanar mottagaren att skapa något av. Hemskt kul med nya utmaningar! Här är resultatet av min utmaning, som bland annat bestod av guldskimmrande snäckskalsnuggets, bruna sötvattenspärlor och turkosa glashjärtan. Till det lade jag ett par cloisonner från min egen pärllåda och några turkosa sötisar. Jag gjorde också ett par rocaillearmband i matchande färger.

bsarmband

Jag vann!

Forumet Hobby & hantverk har haft en smyckestävling på temat "Vårfantasi", och jag vann första pris! Så himla roligt!! Här är en bild på mitt bidrag till tävlingen.

vårfantasi

RSS 2.0