Bloggpyssel

Bloggrenovering pågår. Den ska så småningom få ett nytt, förhoppningsvis lite roligare utseende. Om sidorna ser lite mysko ut ett tag beror det förmodligen på detta. På designadinblogg.se finns en massa tips på hur man kan göra sin blogg roligare och mer personlig.


Blommar just nu

gregorii
     northabli

Silverhängen

image136    image135

Har plockat fram pärlorna igen. Här är lite framför-tvn-pyssel.

Växtpyssel

 
HoyafonsterNu har växterna fått sig en ordentlig vårgenomgång. Sticklingar har planterats, större plantor planterats om och fått ny jord och lite ommöblering har skett i fönstrena.

Konstaterar återigen att jag har alldeles för få och små fönster. Jag tror att det är dags att skaffa lite mer belysning så att en del växter kan få flytta in i rummet. Jag har massor med små sticklingar och när dessa blir större finns inte en chans att allakommer få plats i fönstrena.

Hur kommer det sig förresten att man alltid har för lite krukor av rätt storlek? Det spelar ingen roll hur många krukor jag införskaffar, när jag ska plantera om saknas alltid just den storleken jag behöver. Behöver jag en liten kruka har jag garanterat ett helt gäng stora lediga. Och tvärtom. Det kanske är dags att ge sej ut på en loppisrunda snart och jaga lite krukor.

En annan sak som retar mej lite när jag är i omplanteringstagen är att innerkrukor och ytterkrukor verkar vara så dåligt anpassade efter varandra. Många ytterkrukor sluttar utåt, det vill säga dom är mycket mindre i botten än upptill. Innerkrukorna däremot är ofta raka i kanten, med reslutatet att man måste sätta dom i en innerkruka som egentligen är alldeles för stor, för att dom ska komma ända ner i botten. Varför? Det är sådana viktiga frågor jag funderar över när jag planterar. :P

Kopparcoiling

kopparcoiling
Det har vart dåligt med pärlpysslandet på sista tiden så jag passar på att lägga in en äldre bild. Detta coilade halsband av koppartråd oc turkosa svarowski och glaslöv gjorde jag tidigare i vår till en tävling på Hobby och Hantverksforumet.

RSS 2.0