Åt rätt håll

3-0 mot Mora ikväll. Det börjar se bättre och bättre ut. Helt plötsligt ligger HV på fjärde plats i tabellen.

Vanished

Kikade på första avsnittet av Vanished på 3:an igår. Verkar ganska spännande. Jag kommer då se nästa avsnitt i alla fall.

Varm sallad på black eye

Vi åt något så otroligt gott i fredags, att jag måste få dela med mej av receptet. Det kommer från kokboken "Bönbok - vegetariskt och kulinariskt" av Caroline Hofberg.

Varm sallad på black eye
4 portioner:
tillagningstid ca 30 minuter

ingredienser:

gratinerade grönsaker:

2 fänkålsstånd
ca 150g coctailtomater
½ dl pinjenötter
2 msk olivolja
gourmetsalt eller medelhavssalt
svartpeppar, helst från kvarn
3 msk färskriven parmesanost

bönor:
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
5 dl kokta black-eye bönor (andra bönor blir säkert också gott)
saft av ½ citron
½ tsk rivet citronskal
1 dl hackad persilja. gärna bladpersilja
salt
svartpeppar

tillagning:

Grönsaker:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fänkålsstånden i fyra klyftor. Förväll dem i lättsaltat vatten 6-8 minuter. Låt dem rinna av och lägg dem i en ugnssäker form.
Lägg tomaterna och pinjenötterna runt omkring. Droppa olivoljan över både fänkål och tomater. Salta och peppra grönsakerna. Strö osten över fänkålen. Baka högt upp i ugnen tills fänkålen är mjuk och har fin färg, ca 12 minuter.

Bönor:
Hacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den tar färg. Vänd ner bönorna och citronsaften, sätt på ett lock och låt bönorna bli varma.
Blanda i citronskal, persilja och smaka av med salt och peppar.



Lördagspyssel


Idag har jag pysslat lite! Klädde in några gamla skokartonger med tyg/papper. Tyglådan blev rätt bra, men det var klurigare med papper. Bucklade sig lite och blev inte så himla snyggt. Nåja....jag får väl ställa den fina sidan utåt sålänge, tills jag orkar göra om den! :) Lådorna ska få bo i våra nya billy-hyllor i vårt "nya" arbetsrum. Om det nu blir klart någon gång. Ikea har återigen skjutit upp leveransen av återstående prylar.

lådor


Bellan blommar!

Min bella blommar för första gången! Kul! Fast jag tycker inte om den här hoyan speciellt mycket, och den verkar inte gilla mej. Den trivs inget vidare här hemma, den är klen och spretig och tappar blad hela tiden. Men eftersom den var så generös och ändå bjöd på en blomma kan jag inte riktigt med att slänga ut den, så den får stanna på nåder. Den har fått flytta högst upp på en bokhylla, så jag slipper se den så mycket. Vi får väl se om den överlever. Gör den inte det så kommer jag inte gråta... :)

bellablomma


Snö!!

Imorse när vi vaknade var taken utanför fönstret vita av snö. Stora vita flingor föll från himlen, det var nästan så man fick julkänslor.

Struthund

Igår fick Lucky sin knöl på ögonlocket bortopererad. Operationen gick bra, men hon är inte alls nöjd med att behöva gå runt med en tratt på huvudet. Vi skämmer bort henne med alldeles för mycket ben och godis för att kompensera :)

luckystrut


Gnäll gnäll gnäll

Okej... jag inser att denna blogg kanske varit lite gnällig på sistone. Jag ska skärpa mej, men jag måste bara gnälla EN gång till:
För vilket dåligt jävla hockeylag man håller på!! Leda med 2-0 efter 2 perioder och sen släppa in 5... FEM!! mål sista perioden! Förlust med 2-5 alltså. Andra hemmamatchen i rad de tappar en 2-0 ledning i sista perioden. Riktigt dåligt, HV.

Tentaångest

Det känns inget bra alls just nu. Kan ingenting. Allt är bara ett enda sammelsurium i huvet. 30åriga kriget... Ludvig XIV...Investiturstriden...Osmanska riket...allt snurrar runt Orkar inte plugga mer. Det kommer gå åt helvete, men just nu bryr jag mig inte om vilket. Vill bara att skiten ska vara över. Bajs.

Sömnsvårigheter

Råkade visst somna på soffan i ett par timmar i eftermiddags när jag kom hem. Så nu kan jag ju inte somna... Typiskt.

Äntligen?

Så kom då äntligen leveransen från IKEA, efter att ha blivit uppskjuten två gånger. Allt som vi beställde fanns naturligtvis inte med. Så när vi öppnar ett av Billypaketen visar det sig att ena galven är av på mitten. Suck. Försöker ringa till kundtjänst för att reklamera. Tror ni det går komma fram? Naturligtvis inte. Nåja, det finns ju chat-kundtjänst...provar det istället. Där svarar dom i alla fall:
-"För reklamation måste ni RINGA kundtjänst." 
- Men det går inte komma fram?
-"Nej, vi har tekniska problem"
Jaha...
Nåja. Till sist kom jag fram och förhoppninsvis dyker det upp en ny gavel nästa vecka.

TV-höst

Äntligen har Tv-hösten börjat på riktigt! Prison Break, Desperate Housewives, Supernatural har kört igång. I natt kom första avsnittet av Veronica Mars, säsong 3. Det ser jag speciellt fram emot att få ta en paus i pluggandet och njuta av! I natt kommer Lost igång.. vi får väl se om dom kan göra nån vettigt av säsong 3.
Förresten ska svt börja visa Supernatural, måndagen den 6 november klockan 22. Skriv upp det i almanackan, alla ni som ännu inte haft nöjet att se denna serie! :)

RSS 2.0