Hoya vitellina

Jodå, ryktet stämmer. Den luktar INTE gott. Men blommorna är väldigt fina och verkar inte sitta så länge. De börjar redan se lite ledsna ut, efter tre dagar. Lite nektar, men den droppar inte så mycket. Jag köpte min planta på Blomsterlandet för ett år sen ungefär, och den försökte blomma redan i somras men tyvärr tappade den knopparna då. Kanske var jag för slarvig med vattnandet. Denna gång gick det dock bättre, och det är flera blommor på gång.

83079-127

Mer knappar

Bilder på lite mer knapp-pyssel:  Ring gjord av silvertråd, glasknapp och glas- och sötvattenspärlor. Armband på memorywire, med glaspärlor, glasknappar och några sötvattenspärlor. Vad kan man mer hitta på med knappar?

knappring

knapparmband

Väntar

Jag väntar otåligt på att min Hoya vitellina ska blomma för första gången! Gissar att det inte är dags riktigt ännu, men jag kan ändå inte låta bli att kolla knopparna flera gånger om dagen. Risken att jag missar när blommorna slår ut är nog egentligen ganska liten, enligt uppgift ska den lukta hemskt illa. Undrar hur det ska gå, med tanke på att plantan har 4 klasar med knoppar till! Nåja... stanken får man väl stå ut med, det är speciellt när en hoya blommar för första gången.

vitellinaknopp


Knapparmband

image122

Jag gillar verkligen knappar! Jag kan stå och rota hur länge som helst bland knapplådan på Myrorna för att hitta de allra finaste. Extra glad blir jag när jag längst ner i botten lyckas rota fram en glasknapp eller två. Dessa fina glasknappar har jag dock fyndat på Tradera. Ett knapparmband fick det bli!

RSS 2.0