Tomatbaguetter
Jag har hittat ett nytt favoritbröd som bakas här hemma med jämna mellanrum. Enkelt och supergott! Här kommer receptet:
Tomatbaguetter (20-25 minibaguetter)
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
½ dl olja
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 msk oregano
1 dl vetekli
2-2½ l vetemjöl
Värm tomatkross och vatten tills det är fingervarmt. Tillsätt jäst, salt, socker, oregano och vetekli. Arbeta ner mjöl men spara 2 dl till utbakning. Knåda degen tills den är smidig. Låt jäsa i ungefär 30 minuter. Arbeta degen på bakbordet oc forma till ca 20 minibaguetter. Låt dessa jäsa ytterligare 15-20 minuter. Grädda ca 10 minuter i 225 grader .
Receptet kommer från boken Mat som det är någon mening med.
Tomatbaguetter (20-25 minibaguetter)
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
½ dl olja
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 msk oregano
1 dl vetekli
2-2½ l vetemjöl
Värm tomatkross och vatten tills det är fingervarmt. Tillsätt jäst, salt, socker, oregano och vetekli. Arbeta ner mjöl men spara 2 dl till utbakning. Knåda degen tills den är smidig. Låt jäsa i ungefär 30 minuter. Arbeta degen på bakbordet oc forma till ca 20 minibaguetter. Låt dessa jäsa ytterligare 15-20 minuter. Grädda ca 10 minuter i 225 grader .
Receptet kommer från boken Mat som det är någon mening med.
Kommentarer
Postat av: Anonym
det låter smarrigt... jag funderar på att baka lite helgen, kanske får det blir tomatbaugette.
Var det det brödet vi fick när vi var i ume, eller var det tomatciabatta?
Postat av: Ikah
Japp, det var det brödet ni åt här :)
Trackback