Fulmonster

Det finns en inspirerande websida och shop som heter fuldesign.se där man bland annat kan hitta roliga, inte så traditionella korstygnsbroderier. De har också nåt som dom kallar för "fulmonster", alldeles underbara små figurer som alla har en liten personlig historia. Jag blev väldigt inspirerad och var naturligtvis tvungen att testa att göra ett litet monster själv. Monstret i fråga, som tydligen går under namnet Dalmatinermonstret, bor nu hemma hos söta Meja.


Hoya incurvula - äntligen!

För tre år sedan eller så, fyndade jag fyra sticklingar av Hoya incurvula på tradera. Tre utav dom dog ganska direk, den sista överlevde rotningen men inte så mycket mer. Den har stått i sin kruka och hånat mig alla dessa år genom att inte växa en milimeter. Inte ett endaste litet nytt blad har den bjudit på. Jag har avskytt den där ynkliga lilla sticklingen, men ändå inte kunnat med att slänga bort den. Här kastas inga växter som inte bevisligen är stendöda.
I våras fick jag för mig att plantera om den och hängde samtidigt upp den i en ampel. Helt plötsligt börjar den tokväxa och snart upptäcker jag en liten pedunkel! Tyvärr ramlade den av ganska snart, troligen för att jag slarvar med vattningen, men snart dök en ny upp som klarade sig hela vägen till blommning. Jag tror jag gillar min incurvula litegrann i alla fall!

hoya incurvula


RSS 2.0