Hoya polystachyaVill du ha en hoya som blommar mycket och ofta, skaffa en polystachya. Min planta har just nu ett 20-tal blomstänglar som blommar konstant. Knopparna växer  ganska ojämt,så det kan finnas knoppar i alla olika stadier på samma blomstängel samtidigt. Det ser lite knasigt ut. Eftersom den blommar så ofta,och varje blomma bara håller ett par dagar så skräpar den ganska mycket. Men jag gillar den ändå. Bladen är stora och nerviga, och den luktar inte speciellt mycket.

Sommararmband
Nypysslade rosa pärlarmband till till sommarkjolen. Om bara värmen kunde komma till Umeå också...


Soprumsfynd

Så här i terminsavslutningstider är soprummen på studenttäta områden rena guldgruvorna. Folk som inte orkar flytta med gamla grejor ställer helt enkelt ut dom i soprummen. När jag gick förbi ett av dessa rum råkade jag få syn på ett bord som låg där, alldeles övergivet. Det såg helt och fint ut så jag tog helt enkelt med det hem. Det behövde dock ett par omgångar färg innan det fick flytta in hemma hos mej. Det fanns en hel del annat fint utanför soprummen härikring, och hade jag bara haft lite mer plats hade jag säkert adopterat en byrå och ett gäng stolar också.

Här kommer en bild på mitt nya bord, målat och klart.


 

Hedersplatsen på bordet fick (såklart) några hoyor och ett alldels underbert fusat glasfat som jag fick av söta Marie häromdagen. Tyvärr gör inte bilden det riktigt rättvisa, det är svårt att fota glas snyggt.


Science fiction

Pagoni har en tävling på gång med temat ´science fiction´. Roligt och annorlunda för en smyckestävling tycker jag. Sitter och knåpar på ett bidrag för fullt. Deadline är inte förrän 31 juli, så det är fortfarande gott om tid för den som vill delta.


Hoya pentaphlebia

För första gången i år blommar den. Förra året blommade den som en tok, med hur många blommor som helst. Nu finns bara en pedunkel, tyvärr. Jag gillar verkligen den här hoyan, blommorna är så söta. Tyvärr håller de sig bara i 2-3 dagar. Den luktar ganska starkt på kvällarna, dock inte oangenämt. Fast det finns det visst delade meningar om :PHoyainventering

Igår gick jag igenom mina hoyor ordentligt och rekonstruerade min "har" oc h "vill-ha"-lista, som försvann i samand med datorbyte och flytt.
Efter vinterns hoyadöd ligger nu antalet hoyor på 50 st :

aldrichii
ariadna
australis
bella
calistopylla
calycina
carnosa
carnosa ´krinkle8´
carnosa variegata
chuniana
coronaria
curtisii
´mathilde´
diptera
fungii
globulosa
gonolobuide ?
imperialis
incurvula
kentiana
kerri (variegata? ljus mitt)
lacunosa
limoniaca
macgregorii
magnifica
montana
multiflora variegata
neo-ebudica ?
nummelaroides
obovata
obscura
ovalifolia
pachyclada
parviflora
pentaplebia
picta
polyneura
polystachya
pubicalyx
retusa
serpens
sheperdii
sp. aff lacunosa (Langakwi)
sp. tanna
thompsonii
verticillata "Citrina"
verticillata northabli
verticillata variegata  (vita kanter)
vitellinoides
vitellina
wallichi


Några småå småå till får nog plats :P

RSS 2.0