Tomatbaguetter

Jag har hittat ett nytt favoritbröd som bakas här hemma med jämna mellanrum. Enkelt och supergott! Här kommer receptet:

Tomatbaguetter (20-25 minibaguetter)

1 burk krossade tomater
5 dl vatten
½ dl olja
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 msk oregano
1 dl vetekli
2-2½ l vetemjöl


Värm tomatkross och vatten tills det är fingervarmt. Tillsätt jäst, salt, socker, oregano och vetekli. Arbeta ner mjöl men spara 2 dl till utbakning. Knåda degen tills den är smidig. Låt jäsa i ungefär 30 minuter. Arbeta degen på bakbordet oc forma till ca 20 minibaguetter. Låt dessa jäsa ytterligare 15-20 minuter. Grädda ca 10 minuter i 225 grader .


Receptet kommer från boken Mat som det är någon mening med.

SciFi och bloggtorka

Oj vad dåligt med uppdateringar det blivit under sommaren. Jag har egentligen ingen bra ursäkt. Jag skulle kunna skylla på sommarvärmen, men det har ju faktiskt inte varit så förfärligt varmt här i norr. Om jag vart dålig på att blogga så har jag i alla fall varit lite bättre på att pyssla. Bevis kommer!

Jag skrev i något tidigare inlägg om Pagonis tävling på temat Science Fiction. Tävlingen är nu avslutad och avgjord. Mitt bidrag blev en slags brosch i freeform peyote. Och vet ni? Jag vann tredje pris! Så himla kul!  Nu väntar jag ett paket pärlor på posten. En bild på mitt bidrag: (de andra bidragen kan ses på pagonis websida, klicka på "tävling").

Förresten har jag fått höra att bloggen ser knasig ut i Firefox, att bakgrunden lyser igenom. Någon som vet hur man löser detta? I mitt IE ser det helt okej ut.
Är det nåt annat som ser tokigt ut, som jag missat, skrik gärna till!

.

RSS 2.0