Carnosablommor

Det sprider sig en sötaktig, smått kvalmig doft i lägenheten ikväll. Knopparna på Hoya carnosa slog ut tidigare idag. Lukten är inte direkt angenäm, men man får väl leva med det när blommorna är så fina. Speciellt vackra tycker jag de är innan de öppnat sig helt.

image109

Tre elefanter balanserade...

Jag fick också en stor härlig turkos stenpärla i beadswappen denna månaden. Det fick bli grunden till mitt första, ganska taffliga försök att ge mig på coiling. Väldigt kul teknik, som man kan göra superfina grejer med, men det krävs nog en hel del övning för att få det snyggt.
Jag har också lekt lite i photoshop med märkning av bilderna. Kom gärna med synpunkter!

image108

Pärlande

Istället för välbehövligt pluggande ägnade jag visst kvällen åt att pyssla lite med pärlorna från månadens beadswap. Det blev ett hänge som ska sitta i en lång kedja har jag tänkt.

image107

Carnosaknoppar

Det känns som att knopparna på carnosan kommer slå ut nu när som helst. Tre klasar på gång...
(Tänkte ge bloggen ett lite annat utseende med tiden... så det kanske sker lite experimenterande här framöver. Som nedan.... )

image105

Hemma hos...

Att kombinera två intressen som inredning och hoyasamlande är inte det lättaste. Speciellt inte om man egentligen gillar en ganska enkel stil, utan för mycket plotter OCH till på köpet är en fattig student med begränsad budget. Det finns ju så många sorter man bara MÅSTE ha, det blir snart överfullt i de få fönster som finns i lägenheten. "Trängseltoleransen" ökar ju efterhand, det går på nåt viss alltid att peta in EN växt till. Nu börjar det dock kännas som gränsen är nådd i de flesta fönster. Nån ampel till går väl in, men inte mycket mer, om det inte ska se alldeles för överbelamrat ut.
Nåja, när fönsterplatsen är slut får man väl börja se sig om efter andra utrymmen. (Alternativet att sluta köpa fler växter finns ju inte). En del "fulhoyor" har redan hamnat högst upp ovanpå bokhyllorna, men det ser ju inte så kul ut. Därför har jag börjat inreda ett litet hoya-hörn i ett annars omöblerbart utrymme i vardagsrummet. Min stora, variegerade carnosa som redan bor där sedan en tid tillbaka, har fått sällskap av ett par amplar (just nu innehållandes en sheperdii och en parviflora) och jag tänkte ge mej ut på jakt efter ett par piedestaler också. En bra belysning behövs väl också när den mörkare årstiden kommer, men sedan är mitt hoyahörn klart!
Hmm..undrar vad det finns för mer utrymmen man kan utnyttja... Hatthyllan kanske? :)

image101
Fönster i vardagsrummet

image102 image104
Fönster i köket                                                  Hoyahörn

Lois Bois

Nu har knopparna på Hoya bella ´Lois Bois´ slagit ut till slut! Förstagångsblommare är alltid extra roligt!

image99

Hoya multiflora blommar också för fullt, men det hör ju inte till ovanligheterna. Men lika tjusig är den för det!

image100

Äntligen...

.. har knopparna på Hoya mcgregorii slagit ut!!

image98

Det tar aldrig slut!

Jag sa ju att jag snöat in på armband! Här kommer bilder på de senaste skapelserna.
Personlig favorit är det röda armbandet. Hade sedan tidigare de röda opaka pärlorna från ett slaktat loppishalsband, men inte vetat vad jag skulle göra med dem. Rött är en svår färg i smycken tycker jag. När jag hittade de fina snirkliga pärhattarna och de röda cloisonnépärlorna föll allt på plats.

image96

De här stora fina olivgröna sötvattenspärlorna fick jag i en beadswap för ett tag sen. De var inte tillräckligt många för att räcka till ett helt armband, så det fick bli en asymetrisk variant.

image91
...

...Letar mönster i gatan
Ibland så ser jag nåt system
Ibland ser jag vart jag skulle
Ibland så ser jag bara sten...

lw

RSS 2.0