Pedunklar i mängder

Jag tror minsann det är dags för en liten uppdatering på hoyafronten :)
Min pentaphlebia blommade ju för första gången för ungefär en månad sen. Nu verkar den ha blivit komplett galen! Jag hittar nya pedunklar var och varannan dag. Jag tror jag är uppe 7 stycken nu, de flesta har knoppar på G. Om alla bestämmer sig för att blomma samtidigt måste vi nog flytta ur lägenheten, de luktar ganska mycket på kvällarna :)
image87
Hoya pentaphlebia


Hoya mcgregorii är också på gång att blomma för första gången! Den har varit på väg att blomma ett par gånger, men har alltid tappat knopparna när de varit ett par mm stora. Den här gången ser det ut att gå bättre!

image88
Hoya mcgregorii


Även 'Luis Bois' som vi köpte på hoyautställningen på Blomsterlandet för en månad sen har knoppar på gång.

image89
Hoya bella 'Luis Bois'

Det kom också en trevlig överraskning i brevlådan i morse, en hoyahandbok från Svenska Hoyasällskapet. Har inte kikat i den ännu, men det ska bli trevlig läsning!

Mer armband

Jag har visst snöat in lite på armband just nu...

image86

Lila

Det blev ett armband i kväll också. Jag fick en påse lila sötvattenspärlor i beadswapen denna månaden, som jag använde mig av som utgångspunkt. En utmaning för mig, då lila är en färg som jag normalt aldrig använder.
Här är i alla fall resultatet:

image81

Armband i gult och grått.

Det har inte blivit mycket av vare sig bloggande eller pysslande på sista tiden. Men igår satt jag i alla fall en stund och knåpade medans jag kikade på matchen mellan Modo och Linköping. Det blev ett länkarmband med gula och grå glaspärlor, några grå sötisar och metalldelar.

image79

RSS 2.0