Pärlor i massor

Det kom ett helt gäng pärlor på posten idag! Lycka!!

pärlor

Pentaphlebiaknoppar

Det är ju lågsäsong på hoyafronten nu, men det har min pentaphlebia inte fattat. Titta vad knoppara växer! Vi får väl se om det håller hela vägen i vintermörkret. Jag håller i alla fall alla mina tummar, det vore verkligen kul att se den blomma!

pentaphlebiaknoppar

Blähää-ää-ää

Satt just och fixade ihop ett till armband, men när jag var klar och skulle fästa den sista knutgömman tar jag tag i fel ände och lyfter... Gaaah.. Alla pärlorna är nu på golvet istället för på tråden. Suck. Nu går jag och lägger mej!

Pärlpyssel

Det var länge sedan jag hade tid och inspiration att sitta och pyssla med mina pärlor, men efter pärlinköpen igår blev jag lite pysselsugen. Det värsta är att ju mer man pysslar desto fler pärlor och tillbehör kommer man på att man behöver. Så nu har jag en lång lista på saker jag måste köpa. Plus att jag gjorde en beställning hos Pärlgrossisten i förra veckan.. Jag hade nämligen heelt slut på vita sötvattenspärlor..och så kan man ju inte ha det! Och man kan ju lika gärna passa på att köpa lite annat också, när man ändå beställer!  :))
Gårdagens resultat:

grönt armband
Gröna och guldfärgade rocaille, gröna cloisonne och lite större gröna glaspärlor. Lås, metallpärlor och mellandelar kommer från ett sönderplockat loppishalsband.
 


rosagrönt armband

Rosa vaxpärlor, grön strass och resenkvartschips.

Rescue me

Nu har jag snart kollat igenom alla 3 säsonger av Rescue Me. Jag fattar inte hur en serie om ett gäng mansgrisiga, homofoba och ganska korkade brandmän kan vara så underhållande.

Loppisrunda

Idag var det dags för en liten loppisrunda, och en del fynd blev det. Hittade ett helt gäng halsband för 3-5 kronor styck som förhoppningsvis ska bli nya alster någon gång. Det tog sin lilla tid att klippa sönder och sortera allt, men nu är det gjort. Lite nya mjukisleksaker till hunden och några böcker lyckades jag också få med mej hem. Det finns inget bätte än att komma hem med ett helt gäng fulla påsar när man har handlat för under hundringen :)

pärlor

Chunii

Blomsterlandet öppnade här i Umeå i veckan, så på en ledig dag som denna var ju tvungen att åka dit och ta en titt. Tyvärr hade de bara ett par hoyasorter, men jag fick i alla fall tag på en Hoya chunii, som låg högt upp på min "villhalista". Packat med folk var det också, så det var inte så kul att strosa runt, mest jobbigt och trångt. Jag köpte ett par fina krukor också... Och jag upptäckte när jag kom hem att jag inte har någonstans att ställa dem. Det börjar bli akut platsbrist i fönstrena nu. Och på de flesta andra ställen där man kan tänkas klämma in en växt....
83079-34

pentaphlebiapedunkel

Säg det 5 ggr fort!
Idag hittade jag en pedunkel på min Hoya pentaphlebia! Den första! Tyvärr för mörkt att fota nu. Inte för att den ser så mycket ut för världen än... Men ändå!!

Pyssel med pallen


Har pysslat lite med pallen jag köpte på Myrornas igår, så här blev resultatet:


 pallen

Julafton!

Okej, det är några veckor kvar till julafton, men det kändes inte så idag. Det kom två roliga paket med pysselmaterial på posten, från panduro och grunnebo garn. Jag vet inte riktigt vad det ska bli av garnet ännu, men jag är lite sugen på att göra en sjal av det orangea garnet. (Skriver man så...? Orange? Orangea? Nåja... )
 garnpanduro

På vägen till postombudet råkade jag slinka in på Myrornas, där jag gjorde en massa fynd. Ett gäng stickor och lite krukor fick följa med hem, bland annat dessa två. Det är nog inte egentligen min stil, men jag tyckte dom var lite söta.. ok lite "tantiga" kanske..men på rätt sätt :) Jag tror dom kommer bli fina i köket. Hoya sepens och en peperomia fick flytta in i dem på stört.

83079-31

Jag köpte också den här fula pallen. Ska ge mej in till stan snart och se om jag kan hitta nåt fint tyg att klä den med, så den blir finfin :) Sen bär det av till frisören! Mycket kul idag! :)

83079-30

hoya picta

Jag har ju glömt att visa upp mitt senaste tillskott på hoyafronten, lilla söta hoya picta.m Hoppas att den tar sig bra, trots att det är lite sent på hösten.

hoya picta

RSS 2.0