Winnerbäck

Oh, nu har vi köpt biljetterna till Winnerbäckkonserten den 20:e. Superkul!
Tänk om man fått se CJ visfestivalen också... Nåja..det får bli en annan gång. Förhoppningsvis...

Imorrn...

... åker vi till Småland! Weihoo!
Städning och packning står på dagens schema.

Hoyavillha-lista

Har uppdaterat min ständigt växande "villha-lista" :)

h bordenii
h callistophylla
h calycina
h ciliata
h curtisii
h davidcummingii
ha deykei
h diptera
h flavescens
h imperialis alba
h latifolia
h loyceandrewsiana
h macrophylla
h meredithii
h microphylla
h naumanii
h obscura
h pauciflora
h pottsii
h rigida
h thompsonii
h retusa
h. sigillatis h
h sp. New Guinea Biakensis
h sp. Thai 3
h verticillata LAO1

Förkyld midsommar

Midsommarafton blev en minst sagt lugn tillställning. Lite sill och jordgubbar blev det, men annars spenderade jag dagen i soffan framför teven, snörvlandes och hostandes.
Gårdagen blev trevligare med sillunch, grillning och fotbolls-VM, hos M:s bror. (med facit i hand kunde man ju iofs klarat sig utan fotbollen). Trött var jag, och hes så jag knappt fick fram ett ljud, men det blev ändå en ganska mysig dag.
Nu är det bara ett par dagar kvar till Smålandsesan och vi har börjat packa så smått. Hoppas verkligen att jag är piggare då....

Blä

Sjuk. Ont i halsen. Trött. Kan inte sova.
Glad midsommar.

Nu är det sommar!

Jag har fem myggbett som bevis!

Till Henrik ;)

Jag har lite länkar som du ska titta på! Några av mina favoriter... :-)

Hoya Australis Lisa

Hoya imperialis Alba

Hoya serpens

Hoya vitellinoides

Hoya compacta



Kaffeböna

Förra sommaren blommade min kaffeplanta för första gången och ett tag därefter dök ett tiotal bär upp. Tyvärr mognade de aldrig, utan hängde bara där hela vintern, innan de blev gula för att sen skrumpna ihop.
Jag kunde ändå inte låta bli att peta ner ett par av fröna i jorden, bara för att testa, utan egentligt hopp om att det skulle bli något av dem. Men titta vad som tittade upp ur jorden i morse!!!

Kaffefrö som grott

Mot Småland!!

Nu är biljetterna till Småland beställda. Den 28e ger vi oss av och blir borta i ungefär två veckor. Ska bli riktigt härligt att komma ifrån Umeå ett tag. Jag behöver ett miljöombyte. Jag längtar dock inte efter tågresan. 13 timmar på tåget..med hund.
Undrar hur Malin kommer klara två veckor ifrån hoyorna ;)

Det bidde ett par vantar...

... av garnet jag köpte på Myrornas. Det finns fortfarande massor kvar, så det kanske får bli en stickig mössa också.

Vantar


Tårta

Idag bjöd konsum på tårta. Det var gott.

Oj!

Kom in på första inloggningsförsöket idag! Det tog  bara 10 sek kanske! Fantastiskt... Bara för att jag inte har något vettigt att skriva säkert :-)

Det var liten julafton här hemma idag, två hoyasticklingar kom på posten, en pachyclada och en obovata. Jag köpte ju en obovata för någon månad sen, men den ville inte rota sig... Den såg förfärlig ut och jag var helt säker på att den var tvärdöd. Men naturligtvis..nu när jag köpt en ny verkar det som den börjar hämta sig. Man ska aldrig räkna ut en hoya, hur illa det än ser ut :-) Nåja.. jag kan ju alltid ge det som blir över till syster!

Har kikat runt lite på akvarium på blocket idag. Skulle vara skoj att ha ett litet som man kan odla växter i som kräver en lite fuktigare miljö.. och kanske rota sticklingar i. Men det får väl bli efter smålandsresan...



Hopplöst

Det är ett hopplöst företag att försöka uppdatera den här bloggen på kvällen. Det tar en kvart bara att logga in...

Ooops

Råkade visst ropa in en Hoya pachyclada på tradera idag. Jag som inte skulle skaffa några mer sticklingar innan smålandsresan. Nåja. En mer eller mindre. Eller två.. eller tre...

Förresten tror jag inte att jag gillar den här bloggtjänsten. Det är ju något fruktansvärt segt när man ska uppdatera... 
HA! Nu har jag hittat hur man gör kategorier och länkar. Tror jag. Kanske....

Fynd

Fyndade garn på myrornas igår. Fyra stora rullar jättefint turkost ullgarn för 30 spänn. Fast det var visst väldigt stickigt, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det.. En liten brosch fick det bli iaf. Kanske ett par ullvantar också. Det behövs ju den här sommaren. Brrr...

Fynd!

En liten ullblomma

Jag har en blogg!

Jaha.. så har jag också en blogg då. Tyckte tidigare att det var ett ganska fånigt och meningslöst påhitt, det här med bloggar. Fast jag har upptäckt att det är ganska kul att smyga runt och kika på folks liv... :) Får väl se hur länge jag har tålamod med det här... Jag gissar på en vecka.
Satt tidigare och gjorde en fin design på min blogg bara för att upptäcka att man måste betala för att ha något annat utseende än de färdiga mallarna. Typiskt...

På tal om inget alls så slog min lacunosa ut idag. Blomman var nästan för liten för att min stenålderskamera skulle lyckas fånga den på bild... men jag gjorde ett försök iaf. Gott luktar den också. Blomman. Inte kameran.



RSS 2.0