Älgkrock och arga tanter

Äntligen hemma!! Det är jättemysigt att träffa familjen, men efter två veckor intensivt umgänge är det ganska skönt att komma hem igen.
Tågresan hem var en upplevelse för sig. För det första var det ca 30 grader varmt i kupen som var proppfull med människor, hundar och bagage. Strax utanför Gävle körde tåget på en älg, och loket skadades så att vi inte kunde fortsätta resan. Vi blev stående där i skogen i 2-3 timmar. Sedan kom ett annat lok och bogserade oss tillbaks till Gävle där vi fick ett nytt lok. Sedan kunde tåget till slut fortsätta...
På morgonen klev ett gäng tanter på och ville köra bort oss från våra platser. Eller..det var ju faktiskt egentligen deras platser vi satt på. Vi kunde inte sitta på våra egna eftersom det satt en dam med en hundilsken tik alldeles bredvid, och vi hade ju med vår Lucky. Av någon underlig anledning kunde de hundlösa tanterna absolut inte tänka sig att ta våra platser istället (som var placerade ca en meter bort från deras bokade platser). Det var inte deras problem, tyckte de. Visst är det härligt när människor är så hjälpsamma?  Efter mycket irritation löste det sig till sist, och de ilskna tanterna stormade iväg till restaurangvagnen.
Eftersom tåget var så försenat så skulle det nu plötsligt, för att spara tid, inte köra in i Umeå ... så i Vännäs fick vi hoppa av och släpa all vår packning till en buss istället, för att på så sätt fortsätta färden till Umeå.
Nåja... nu är vi ÄNTLiGEN hemma i alla fall..efter resan som, från dörr till dörr, tog ungefär 21 timmar. Nu ska jag SOOOOOOOVA!!!

Kommentarer
Postat av: Henrik

Oj, det lät verkligen inte som någon vidare rolig resa. Men det blev i alla fall en mycket bra berättelse! Och slutet gott, allting gott. :)

2006-07-23 @ 18:22:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0