Fler pärlbilder

Rosa länkhalsband83079-15Turkosa örhängen


Pärlalster

Det har varit lite dåligt med pärlandet ett tag nu, men jag har i alla fall tagit mig tid att fota lite äldre alster. Tyvärr är bilderna inte så bra, jag är i stort behov av en ny digitalkamera.
Det här halsbandet i coralling-teknik gjorde jag efter ett mönster av Varvara. Har inte använt det, men det var kul att göra!

83079-16
Melonsoppa

En härligt somrig dessert åt vi häromkvällen, nämligen melonsoppa! Svalkande, gott,  snabbt och hyffsat nyttigt!
Här kommer receptet för 2 personer:

1 melon, (galia, honungsmelon eller liknande)
saften av 1 apelsin eller citron
1 msk florsocker
vanilglass

Kör melonköttet i en mixer tillsammans med apelsinsaften och florsockret. Häll upp i glas och klicka i en sked vanlijglass. Garnera förslagsvis med nåt grönt, kanske en kvist mynta eller citronmeliss.


Melonsoppa


Hoyatrassel

När jag skulle putsa fönster häromdan så hände det sig som så, att ställningen till min stora hoya carnosa brakade ihop helt och hållet. Så idag har jag varit på stan och köpt en ny kruka till min älskade växt, planterat om den och snurrat upp trasslet på en ny stor ställning. Så stor att den fick flytta ner på golvet eftersom den inte får plats i fönstret... men det blev rätt bra tror jag.


variegerad hoya carnosa


Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Johnny Depp måste vara tidernas roligaste pirat. Och Keira Knightley den snyggaste. Fast det hade inte gjort något om de kortat ner filmen en halvtimme. Minst.

Söndagsunderhållning

Råkade visst sitta uppe halva natten och kolla på alla 6 avsnitt av TV-serien Revelations. En halv halsduk blev det på köpet...

Trallala..

Går fortfarande runt i ett Winnerbäckrus efter konserten i torsdags... Mmm.

Winnerbäck

Precis hemkommen från en helt underbar konsert...

Älgkrock och arga tanter

Äntligen hemma!! Det är jättemysigt att träffa familjen, men efter två veckor intensivt umgänge är det ganska skönt att komma hem igen.
Tågresan hem var en upplevelse för sig. För det första var det ca 30 grader varmt i kupen som var proppfull med människor, hundar och bagage. Strax utanför Gävle körde tåget på en älg, och loket skadades så att vi inte kunde fortsätta resan. Vi blev stående där i skogen i 2-3 timmar. Sedan kom ett annat lok och bogserade oss tillbaks till Gävle där vi fick ett nytt lok. Sedan kunde tåget till slut fortsätta...
På morgonen klev ett gäng tanter på och ville köra bort oss från våra platser. Eller..det var ju faktiskt egentligen deras platser vi satt på. Vi kunde inte sitta på våra egna eftersom det satt en dam med en hundilsken tik alldeles bredvid, och vi hade ju med vår Lucky. Av någon underlig anledning kunde de hundlösa tanterna absolut inte tänka sig att ta våra platser istället (som var placerade ca en meter bort från deras bokade platser). Det var inte deras problem, tyckte de. Visst är det härligt när människor är så hjälpsamma?  Efter mycket irritation löste det sig till sist, och de ilskna tanterna stormade iväg till restaurangvagnen.
Eftersom tåget var så försenat så skulle det nu plötsligt, för att spara tid, inte köra in i Umeå ... så i Vännäs fick vi hoppa av och släpa all vår packning till en buss istället, för att på så sätt fortsätta färden till Umeå.
Nåja... nu är vi ÄNTLiGEN hemma i alla fall..efter resan som, från dörr till dörr, tog ungefär 21 timmar. Nu ska jag SOOOOOOOVA!!!

RSS 2.0