Morotsbröd med dinkel

Fick ett sån otroligt gott recept i veckan. Eller...receptet var nog inte så gott, men brödet däremot...det blev smaskens!  Rekomenderas varmt! Här kommer det:

MORTOTSBRÖD I LÅNGPANNA .
24 bitar , ungstemperatutr 225 gr  Tillagning ca 1 tim och 45 min
 
Ingredienser
5dl mjölk eller vatten ( eller 50-50 )
50 gr jäst
50 gr flytande margarin eller 0,5 dl rapsolja
2 stora morötter (200gr ) finrivna
1 tsk salt
2 msk ljus eller vit sirap eller socker.
4 dl vetemjöl special
8 dl ca fullkornsmjöl av dinkel.
 
Tillagning
Värm mjölken/vattnet till 37 gr (fingervarmt )
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, flytande mararin/olja, morötter, salt, sirap/socker
och nästan allt mjöl.
Spara lite fullkornsmjölav dinkel till utbakning.
Arbeta kraftigt ihop till en deg.
 
Jäs övertäckt ca 30 min
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt.
Platta ut den i en långpanna (ca 30 X40 cm ) smord eller med bakplåtspapper.
Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar.Nagga degen,
jäs under bakduk i ca 30 min .Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Ta ut brödet or långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0